O ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

O ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Νέα σελίδα για το Ελληνο- Νιγηριανό Επιμελητήριο, μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την εκλογή των  νέων οργάνων της διοίκησης. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Μιχάλης Οικονομάκης, επιχειρηματικό στέλεχος με πολύχρονη εμπειρία, μεταξύ άλλων και στη Νιγηρία.

Στις εκλογές υπήρξε αυξημένη συμμετοχή από τα μέλη του Επιμελητηρίου, για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται με σειρά επιτυχίας, οι Μιχάλης Οικονομάκης, Αλέξανδρος Αθανασούλας, Τάκης Σπηλιόπουλος, Βασίλης Κώτσης, Βασίλης Παπαϊωάννου, Κατερίνα Λύτρα, Σταύρος Παπαγιαννόπουλος, Ιφιγένεια Λειβαδίτου, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Ρούπας, Τζωρτζίνα Παπαδοπούλου και Kenneth Lawani.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.


Ο Μιχάλης Οικονομάκης αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες και γενικότερα στις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, δήλωσε πως «το Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να αποτελεί τη γέφυρα επιχειρηματικότητας με την Νιγηρία, την μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής. Στόχος μας- είπε- είναι να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις, καθώς αποτελεί κοινή πεποίθηση πως η Νιγηρία προσφέρει σήμερα σημαντικές ευκαιρίες. Το Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την NIHEBA (Nigerian Hellenic Business Association) τον αντίστοιχο φορέα στη Νιγηρία, θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιχειρηματικά πλάνα και τις δραστηριότητες των Ελληνικών Επιχειρήσεων στην περιοχή.


Στην κατεύθυνση αυτή –τόνισε ο Μιχάλης Οικονομάκης- το Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο θα ισχυροποιήσει περαιτέρω τους δεσμούς συνεργασίας με την Ένωση Επιμελητηρίων της Νιγηρίας (NACCIMA) και τον επίσημο φορέα προώθησης των επενδύσεων (Nigerian Investment Promotion Commission. καθώς και με τους φορείς που εκπροσωπούν την ελληνική επιχειρηματικότητα, όπως είναι ο ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ».

 

 

 

 

 

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Συνάντηση μεταξύ των μελών του, που είχε αμιγώς φιλικό χαρακτήρα, πραγματοποίησε στις 4 Μαρτίου το Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο. Σκοπός ήταν να ενημερωθούν τα μέλη για τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται τον τελευταίο καιρό στη Νιγηρία και για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σήμερα η χώρα. Παράλληλα ήταν μια ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις αναφορικά με τις δυνατότητες εισόδου ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά της Νιγηρίας και του τρόπου που το Επιμελητήριο θα μπορούσε να σταθεί αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες. Στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Μιχάλης Οικονομάκης όσο και ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Κώτσης, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αλέξανδρος Αθανασούλας, επισήμαναν ότι στην παρούσα συγκυρία οι συνθήκες να επιχειρήσει κάποιος στη Νιγηρία είναι ευνοϊκές και μετέφεραν δικές τους αντίστοιχες εμπειρίες από τη χώρα. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν πως το Ελληνο- Νιγηριανό Επιμελητήριο έχοντας συσσωρεύσει εμπειρία πολλών χρόνων, διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και έχει τις διασυνδέσεις με θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς στη Νιγηρία, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να ανταποκριθεί στα αιτήματα των μελών του.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Κ. ΝΙΝΟΣ ΓΙΑΜΑΚΗΣ

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Κ. ΝΙΝΟΣ ΓΙΑΜΑΚΗΣ

Τα μέλη του Δ.Σ. του Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου τίμησαν τον κ. Νίνο Γιαμάκη, τον άνθρωπο που από τη θέση του Προέδρου, έχει συνδέσει όσο κανείς άλλος το όνομά του με την ιστορία και το έργο του Επιμελητηρίου. Με αφορμή την απόφαση του κ. Γιαμάκη να παραδώσει τη σκυτάλη στον επόμενο Πρόεδρο, εκφράστηκαν από το σύνολο των μελών του Δ.Σ. θερμές ευχαριστίες προς το πρόσωπό του, για την στήριξη που προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια, καταβάλλοντας ανιδιοτελώς κόπο και χρόνο για την επίτευξη των σκοπών και την ανάδειξη του έργου του Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου.
Ως έκφραση ευγνωμοσύνης με ομόφωνη απόφαση, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου και του επιδόθηκε τιμητική πλακέτα. Ο ίδιος απευθυνόμενος στα μέλη του Δ.Σ. δήλωσε πως θα συνεχίσει να είναι παρών και να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

footerLogo

The Greek Nigerian Chamber of Commerce and Technology (GNCCT) in Athens is a dynamic, independent, non-government body which represents companies of all sizes and origins with business interest in Nigeria and Greece. The Greek-Nigerian Chamber of Commerce and Technology (GNCCT) was founded in 1999 to promote bilateral business and investment activities between the Greek and Nigerian private sector.

 

Φραγκοκλησσιάς, 151 25 Μαρούσι, Ελλάδα
+30 210 61652178
Email info@gncct.gr